Як отримати допомогу в Дії, і які суми передбачені під час війни

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Внаслідок повномасштабної війни тисячі українців залишились без роботи. Держава намагається всіляко допомагати громадянам, тож безробітні зможуть отримати статус та соціальні виплати.

Для цього українцям потрібно звернутись до місцевого центру зайнятості та надати заяву на присвоєння статусу безробітні того. Послугу можна виконати й у державному порталі «Дія». Громадянин протягом 30 днів після закінчення воєнного стану повинен

подати до центру зайнятості оригінали документів:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • документа про освіту або його дублікат;
  • трудової книжки;
  • військово-облікового документа для осіб, які звільнилися зі строкової військової служби.

Цього  2022 року максимальний розмір допомоги безробітнім становив: 9 924 гривень з 1 січня, 10 400 гривень – з 1 липня та 10 736 гривень – з 1 грудня. Перевага в тому, зо держава надає допомогу незалежно від тривалості безробіття. Перших 90 днів безробітні отримують повну суму, а от у наступні 90 днів – 80% від неї та надалі – 70%.

Розмір допомоги не повинен бути більший, ніж чотирикратний розміру прожиткового мінімуму. При цьому максимальний розмір виплат з безробіття під час воєнного стану не може бути більшим за 150% мінімальної зарплати. Нинішнього року це 9750 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.