Документи з “Дії“ будуть дійсними не лише в Україні: які країни готуються їх приймати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Електронні документи, що містяться на українському порталі державних послуг “Дія”, ідентифікуватимуть не лише в Україні, а й у деяких інших країнах Європи. Зокрема їх незабаром прийматимуть у Польщі, і на черзі ще три країни, які готуються працювати з українським додатком.

Такими планами поділився Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Є сфери, в яких Україна впевнено входить до найбільш розвинених країн. Зокрема, це стосується впровадження цифрових технологій та диджиталізації системи державного управління.

Так, український портал державних послуг “Дія” вже змогли сповна оцінити користувачі. А деякі європейські країни захотіли запозичити вдалий український досвід і впровадити щось схоже на неї.

Зокрема, про такі плани заявили одразу три країни – Болгарія, Молдова та Словаччина. Вони вже готують закони, які дозволять приймати е-документи, включаючи і цифрові документи українців, що містяться в “Дії”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Зараз наша команда активно працює над тим, щоб програма “Дія” стала міжнародною. А українці змогли з цифровими документами у додатку подорожувати між країнами та використовувати у всіх життєвих ситуаціях за кордоном. Принаймні три країни – Словаччина, Болгарія та Молдова – хочуть повторити успіх “Дії” та впровадити таку програму у своїх країнах”, – поділився Федоров.

Наші сусіди-поляки просунулися на шляху визнання українських е-документів ще далі. Зараз вони вже технічно адаптують свій аналогічний додаток для того, щоб він міг підтягувати та читати українські документи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.