WhatsApp заблокує листування на старих версіях iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чим гарний WhatsApp? Явно не інтуїтивністю та зручністю використання. У цьому Телеграм виявляється на голову вище, ніж він. WhatsApp насамперед цінують за універсальність. Адже тільки він підтримує таку кількість пристроїв та версій операційних систем. За рахунок цього користуватися ним можуть навіть бабусі та першокласники зі застарілими апаратами, які дісталися їм у спадок від онуків та батьків відповідно. Втім, ось-ось Ватсап припинить підтримувати одразу дві версії iOS та кілька моделей Айфонів.

На даний момент WhatsApp для iPhone підтримує цілих 6 ітерацій iOS. Якщо ви відкриєте App Store і знайдете в каталог месенджера, то побачите, що зараз його можна встановити на наступні версії ОС:

  • iOS 10
  • iOS 11
  • iOS 12
  • iOS 13
  • iOS 14
  • iOS 15

WhatsApp – підтримка iOS

Але так буде не завжди. Незабаром розробники WhatsApp планують відмовитися від підтримки відразу двох версій iOS. Що це за версії, розкажемо нижче. Зараз важливіше розібратися, ніж загрожує припинення підтримки як користувачам. Адже коли це відбудеться – залишилося дочекатися 24 жовтня – ви фактично втратите доступ до месенджера, якщо користуєтеся застарілим, за мірками розробників, апаратом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ключове обмеження, з яким зіткнуться користувачі застарілих моделей iPhone, полягатиме в забороні відправлення зашифрованих повідомлень. А оскільки у Ватсапі, на відміну від Телеграма, інших просто не передбачено, то й можливості спілкуватися за листуванням не буде. Крім того, заблокується функція резервного копіювання, а отже, і збереження будь-якого прогресу.

Зважаючи на все, планується залишити користувачам застарілих пристроїв лише функцію онлайн-дзвінків. Вони працюватимуть і у голосовому форматі, і у форматі відеоконференцій із необмеженою кількістю учасників. Правда, вийти за межі вербального спілкування WhatsApp, за умови, що ви користуєтеся iPhone на базі непідтримуваних версій операційної системи iOS, не вдасться.

Версіями ОС, які WhatsApp має намір припинити підтримувати цієї осені, будуть iOS 10 та iOS 11, як і всі пристрої, які працюють на базі цих ітерацій. Так, багато в чому це вже неактуальні складання, проте практика показує, що багато хто, як і раніше, використовують їх на своїх пристроях.

Які iPhone підтримують WhatsApp

За логікою постраждати повинні тільки дві моделі iPhone: iPhone 5s та iPhone 5c. Але, по-перше, у багатьох, як і раніше, на руках є ці смартфони, і люди використовують їх як основні — згадайте дітей та бабусь, яким апарати перейшли у спадок. А, по-друге, є ще користувачі, які не стали оновлювати свої iPhone свіжіших поколінь, що злякали можливих проблем.

Якщо ви збираєтеся переїхати на новий пристрій, за умови, що це буде iPhone, переносити чати окремо не доведеться. Достатньо пройти авторизацію зі своїм номером телефону та завантажити резервну копію з iCloud, куди вона має бути попередньо збережена. Причому потурбуватися про її збереження потрібно буде до 24 жовтня, коли підтримка iOS 10 і 11 припиниться.

Але, якщо ви плануєте пересісти на Android , готуйтеся до того, що перенесення не буде простим. У нас є інструкція з перенесення чатів Ватсап між iOS та Андроїд . Щоправда, вона передбачає залучення платного додатку. Це єдиний спосіб перетягнути свої діалоги між платформами, тому що офіційного способу, який схвалили б самі розробники, поки що не існує.

Втім, не псуйте настрій, якщо ви користуєтеся iPhone 6, 6s або новішим. Це якраз ті моделі Айфон, які підтримують iOS 12 , а значить, жодних проблем у працездатності Ватсап з ними не буде. Можете сміливо продовжувати використовувати месенджер – він працюватиме щонайменше до наступного року. А потім уже — будьте ласкаві — потурбуйтесь про заміну смартфона і купіть щось нове.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.