«Нова пошта» змінює вартість доставки та умови зберігання посилок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Нова пошта» анонсувала зміну вартості доставки та оголосила про спрощення низки послуг. Зміни набудуть чинності 23 травня.

Найцікавіше нововведення – зниження тарифів на доставку відправлень до пошти до 50 грн (-₴10,00). Крім того, фіксована ціна діятиме на послугу відправлення документів та бандеролей, незалежно від кілометражу доставки. Максимальна вага відправлення до поштоматів – 20 кіло.

Наступна зміна – внесення коректив до вагових категорій (вводяться 3 замість семи): 0,1-2 кг, 2-10 кг, 10-30 кг. Вартість доставки відправлень за кожною з них — ₴60,00, ₴80,00 та ₴120,00 відповідно, із включеною до тарифу послугою оцінної вартості для відправлень (до ₴500,00).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Посилки, вміст яких перевищує 500,00, продовжать оцінювати в 0,5% від вартості.

За доставку відправлень до малих населених пунктів (села, селища) доведеться доплатити ₴20,00.

Надсилання важливих документів у фірмовому конверті обійдеться в ₴45,00.

Використання однієї експрес-накладної для кількох відправлень спричинить подорожчання кожної посилки на ₴10,00. Вартість найважчої посилки буде розрахована за базовим внутрішньоукраїнським тарифом поштового оператора. Інші відправлення будуть тарифіковані за наступною схемою:

  • ₴20,00 – при вазі посилки <2 кіло;
  • ₴40,00 – при вазі 2-10 кг;
  • ₴80,00 – при вазі 10-30 кг.

Зміни зачепили і вантажні тарифи по Україні. Колишня методика розрахунку вартості доставки виглядала так: базовий тариф до 30 кіло + стягнення додаткової плати за кожен наступний кілограм.

Нова схема виглядає так: загальна вага відправлення множиться на вартість доставки 1 кілограм (тариф на доставку залежить від відстані до кінцевого пункту).

«Нова пошта» залишає у минулому методику розрахунку за крайніми точками та параметрами посилки. Натомість вартість вираховуватиметься за вагою вантажу (об’ємного та фактичного), до якого додадуть вартість оренди багаторазової упаковки, яка гарантує доставку в цілості та безпеці.

Зміни зачепили і термін зберігання для палет: новий термін безкоштовного зберігання збільшено до 3 діб (+24 години). Для шин/дисків/вантажів кількість безкоштовних днів знижено до 3 (-4).

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.