Huawei знайшла спосіб обійти санкції та дати 5G навіть старим смартфонам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі ви пам’ятаєте, як через санкції, накладені на Huawei, вона втратила доступ до технологій зв’язку п’ятого покоління. Розповідати зайвий раз про це не варто, але так вона втратила можливість конкурувати з іншими виробниками та почуватися повноцінним гравцем у лізі флагманів. Сюди ж можна віднести проблеми з процесорами, але це змінити не можна, та й Snapdragon 888 працює дуже добре. Ось тільки його спеціальна версія не дозволяє скористатися 5G.

Чи є власником Huawei 5G?

Huawei має право купувати чіпи Qualcomm, але лише без 5G. Звичайно, це не дозволяє компанії навіть просто підтримувати рівень продажів на китайському ринку, не кажучи вже про решту світу, де активно розвиваються мережі 5G. Але безвихідних ситуацій не буває, і ось що було придумано.

Було знайдено обхідний шлях – запропонувати власникам пристроїв Huawei можливість користуватися мережами п’ятого покоління. Для цього їм доведеться придбати спеціальний чохол із вбудованим 5G-модемом. Правда, на цьому етапі такий аксесуар доступний тільки для Huawei P50 Pro. Але незабаром аксесуар з’явиться для інших моделей. Зокрема, до них відносяться новинки із серії Huawei Mate 50, а також моделі сімейств Huawei Mate 40, Huawei Nova 9 та Nova 10.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чехол для Huawei с 5G

Soyealink виготовить цей незвичайний чохол із секретиком для Huawei. Крім модему 5G в аксесуарі доступний чіп eSIM. Підключається він до смартфону через порт USB Type-C . Вага досить велика – 52 грами. До цього треба бути готовим, але крім збільшення ваги, він також збільшує і товщину пристрою. Втім, це не так критично для тих, хто користується чохлами. З новим аксесуаром телефон стане товщі на 3,2 мм.

Напевно, ви здогадалися, що така технологічна панацея від усіх санкцій коштує недешево. Ви маєте рацію – за ці гроші можна купити ще один телефон початкового рівня. У Китаї за аксесуар просять 120 доларів.

Як справи у Huawei

Нещодавно Huawei провела велику конференцію в Китаї, на якій представила нові пристрої та похвалилася своїми успіхами. За словами Ю Чендуна, генерального директора Huawei Consumer Business Group, кількість активних користувачів пристроїв компанії за місяць вже перевищила 730 мільйонів людей.

Ю Чендун також повідомив, що кількість екосистемних пристроїв від партнерів вже перевищила 150 мільйонів одиниць , а кількість самих компаній-партнерів – понад 2000. Для порівняння, у грудні 2019 року компанія повідомила, що місячна активна база пристроїв Huawei перевищила 570 млн осіб. Тобто, ми спостерігаємо зростання. Але його досягнуть не за рахунок смартфонів, як раніше, а за рахунок зовсім інших продуктів, яких компанія випускає все більше і більше. За смартфонами вона не просто перестала боротися за перше місце у світі, але й зовсім випала з ТОП-5, займаючи на різних ринках місця здебільшого з п’ятого по восьме.

З таким чохлом 5G Huawei стає доступним.

Враховуючи, як Huawei намагається знову зайняти лідируючі позиції, такий аксесуар здається непоганим рішенням. Правда, було б чудово роздавати його в подарунок, але це вже зовсім фантастична історія.

Скільки телефонів отримали HarmonyOS

При цьому в неї залишилися певні непрямі зв’язки з її дочірнім брендом Honor. Так повідомляється, що 89 моделей телефонів вже працюють на власній операційній системі HarmonyOS, яка стала заміною Android. У цю кількість входять також пристрої Honor. Правда, тут можна говорити про відносно старі моделі.

Зате йдеться не про першу версію HarmonyOS, а про версію 2.0.0.230 і вище. Іншими словами, смартфони не лише перейшли з Android, але вже отримали кілька оновлень прошивки в залежності від моделі.

А протягом наступних двох місяців HarmonyOS 2.0.0.230 (або вище) отримають ще 39 смартфонів та планшетів Honor та Huawei. Важливо відзначити, що йдеться лише про китайський ринок, на світовому ринку Huawei продовжує використовувати прошивку EMUI на базі Android у своїх пристроях. Ви пробували HarmomyOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.