Apple змусила всіх користувачів iPhone, iPad та Mac віддавати більше грошей

Компанія Apple до цього моменту не дозволяла користувачам піднімати вартість підписки в App Store, але тепер, починаючи з 17 травня 2022 року, все зміниться. Відтепер розробники можуть підняти вартість підписки, зробивши це за одностороннім рішенням. 

Але при цьому користувачеві, у якого оформлена підписка, прийде Push-повідомлення або лист на електронну пошту з інформацією про підвищення ціни. Більше того, автоматичне списання грошей не спрацює у тому випадку, якщо користувач не натиснув на спеціальну кнопку з інформацією про нову вартість. Простіше кажучи, плата за таку послугу не спише автоматично у випадку, якщо власник iPhone, iPad або Mac не дасть на це своєї згоди.

Американська корпорація Apple зробила все можливе заради того, щоб якнайбільше коло людей платило якомога більше коштів, віддаючи їх розробникам ПЗ, а водночас і самої компанії, адже вона стягує комісію з усіх платежів у розмірі 30%. Якщо додати до цієї суми ще й податок ПДВ, який у більшості країн становить 20%, виходить, що у творця програми або гри забирають приблизно половину від усього доходу. 

Згідно з новими правилами, підняти вартість щомісячної звичайної передплати можна не більше ніж на $5 доларів, а річний не більше ніж на $50 доларів. Підняти вартість однієї підписки можна лише один раз на рік, тобто така можливість надається раз на 365 днів.

Раніше, поки компанія не пішла на подібний крок, піднімати вартість підписки не можна, і це стримувало розробників підвищення цін. Але тепер, враховуючи це, багато хто гарантовано захоче підняти свої доходи і стягувати за своє фірмове програмне забезпечення більше коштів, ніж раніше до цього моменту. 

Подібна подія, безперечно, виявиться великою несподіванкою для всіх і кожного. Для всіх тих, хто часто оформлюють різного роду підписки, підвищення цін так і зовсім виявиться справжнісіньким кошмаром. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я