Експерт розповів, як захистити свій рахунок у онлайн-банку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Розвиток цифрових фінансових сервісів змушує банківських клієнтів дотримуватись правил цифрової “фінансової гігієни”: своєрідної фінансової техніки безпеки, обов’язкової, зокрема, для кожного користувача онлайн-банку та мобільного банку. 

Але дотримання досить простих правил дозволить мінімізувати ризики та захистити банківський рахунок від зазіхань хакерів та кібершахраїв. Їх назвала експерт центру фінансової грамотності НІФД Мінфіну Росії Ганна Чаплигіна.

Правила цифрової “фінансової гігієни”:

1. Встановіть антивірус на телефон та комп’ютер.

2. Заходьте в особистий кабінет на сайті банку або додаток банку на смартфоні лише через захищений Wi-Fi або мобільний інтернет вашого стільникового оператора (відкриті публічні Wi-Fi-мережі не гарантують конфіденційності).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Завантажуйте мобільні програми лише в офіційних магазинах (App Store та Google Play).

4. Встановіть двофакторну автентифікацію скрізь, де можливо (і ви контролюватимете списання з рахунку за рахунок підтверджень у смс).

5. Використовуйте захищені папки на пристроях для особистої інформації.

6. Не відкривайте вкладення в повідомленнях від незнайомих адресатів і не надайте в листах у відповідь персональну інформацію, коди та паролі.

7. Заведіть окрему банківську картку тільки для покупок онлайн і не тримайте на ній значні суми (в ідеалі – переводіть стільки, скільки потрібно для конкретної покупки).

8. Підключіть смс-повідомлення від банку про всі операції по карті (це платна послуга, але з порівняно невеликою вартістю; по суті, своєрідна страховка від ситуації, в якій ви можете не дізнатися про несанкціоноване списання вчасно).

9. Використовуйте програми для визначення вхідних дзвінків і не відповідайте підозрілим та незнайомим номерам.

10. Не передавайте платіжні дані, паролі та коди зі смс-підтверджень третім особам; не зберігайте паролі в одному місці, явно записані.

11. Не публікуйте у відкритому доступі до соцмереж своїх персональних даних (наприклад, номер телефону).

12. Використовуйте різні паролі для різних сервісів та пристроїв та регулярно оновлюйте їх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.