Samsung готує значне підвищення цін на майбутні пристрої

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми все ще відчуваємо дефіцит у глобальному ланцюжку постачання, коли справа доходить до електронних пристроїв. Все, від автомобілів до ноутбуків та смартфонів, спізнюється, впроваджується у меншій кількості або відсутні функції, на які ви очікували.

На жаль, ця проблема не зникає. Тепер, у відповідь на глобальний дефіцит чіпів, схоже, Samsung готова зробити деякі великі зміни. Згідно зі звітом Bloomberg, Samsung може готувати підвищення цін на 20% на компоненти, які вона створює.

Хоча Samsung є найбільшим у світі виробником смартфонів, він не тримає всіх своїх виробничих можливостей при собі. Багато компаній, включаючи Apple, покладаються на Samsung для виготовлення компонентів, які, зрештою, потрапляють у різні продукти. Схоже, Samsung готова почати стягувати більше грошей, щоб допомогти покрити витрати, пов’язані з дефіцитом мікросхем.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згодом ці підвищення почнуть стікати до вас, споживача. Якщо компаніям доведеться платити Samsung більше за створення своїх продуктів, ці продукти неминуче стануть дорожчими.

Дефіцит чіпів може сильніше вплинути на зіркові продукти

Минулого року Samsung залишила ціни на компоненти відносно стабільними. Проте тиск з усіх боків – війна в Україні, блокування Китаю, дефіцит ланцюга постачання тощо. – Примушує компанію реагувати. Інші компанії, такі як Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) та United Microelectronics Corp. також підвищують ціни. Це було лише питання часу, коли Samsung, один із найбільших гравців, зробить те саме.

Це буде мати два серйозні наслідки для вас, споживача. По-перше, компанії, які можуть дозволити собі платити навіть найвищі ціни, зроблять це, якщо це гарантує, що вони зможуть отримати свої топові продукти вчасно. Компанія з глибокими кишенями – наприклад, Apple – віддала б перевагу заплатити значно збільшені ціни на компоненти, якщо це означає, що наступний iPhone вийде тоді, коли споживачі очікують його виходу. Це означає, що ці великі компанії, ймовірно, значно збільшать ціни на свою продукцію високого рівня в короткостроковій перспективі.

Другий ефект полягає в тому, що загалом ціни на електроніку теж почнуть зростати. Не варто очікувати зростання на 20% за ніч, але збільшення неминуче, оскільки компаніям потрібно отримувати більше прибутку, щоби покрити ці великі витрати.

Ймовірно, пройдуть місяці, перш ніж споживачі відчують це підвищення. Однак оскільки глобальний дефіцит мікросхем не зникне найближчим часом, хто знає, що ще на нас чекає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.