Хакери пояснили, як їм удалося «покласти» Rutube

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У зломі російського сервісу відеохостингу Rutube брали участь двоє хакерів. Під час атаки вся внутрішня та зовнішня інфраструктура була видалена разом із контентом. Це випливає із повідомлення української IT-армії, опублікованого в Telegram.

Хакерська атака мала на меті обмеження російської пропаганди про військові дії в Україні. Операція з виведення російського сервісу тривала кілька днів. Ініціатори атаки поспішали завершити її до 9 травня, щоб кремлівський агітпром не зміг використати відеоплатформу для трансляції параду.

Під час кібернападу всю інфраструктуру платформи було знищено. Хакери видалили весь представлений на платформі контент, дані про співробітників та адміністрацію, систему документообігу та ін. Крім цього, вони пошкодили систему пошуку контенту, бази даних та рекламний модуль.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сервіс Rutube належить державному медіахолдингу “Газпром-медіа”. Він позиціонується ним як альтернатива американському YouTube. Насправді, це далеко не так. Відвідуваність Rutube бажає кращого. Особливим попитом серед російських користувачів відеоплатформа не має через наявність на ній цензури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.