Хакери «завалили» сервіс відеохостингу RuTube – Федоров

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хакери успішно атакували сервіс відеохостингу RuTube, який позиціонується “Газпром-медіа” як російський аналог YouTube. Про це повідомив український віце-прем’єр М. Федоров.

Він опублікував у Telegram скріншот російського сервісу з повідомленням про атаку хакера на платформу. З повідомлення випливає, що кібератака була досить сильна. Назвати час відновлення роботи сервісу адміністрація не змогла.

За словами Федорова, за шість годин до початку параду в столиці Російської Федерації з ладу було виведено як мінімум чотири сервери. Завдяки цьому Росія не змогла показати усьому світові свій парад. Хто саме атакував RuTube, український урядовець не повідомив. Раніше він похвалився тим фактом, що Україна стала першою країною світу, в якій було створено справжню кіберармію чисельністю 300 000 осіб.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

RuTube належить медіагрупі “Газпром-медіа”, яка офіційно займається пропагандою. Влада РФ використає сервіс відеохостингу для відволікання уваги російських користувачів від глобальних соціальних платформ. Виходить, це погано. Росіяни вважають за краще дивитися американський YouTube, оскільки в ньому немає державної цензури. Влада Росії неодноразово погрожувала заблокувати відеоплатформу Google, проте до цього часу так і не зробила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.