Зі смартфонів Samsung і Xiaomi не видалили додатки російських банків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видалені з гуглівського магазину PlayStore програми російських банків виявилися на альтернативних майданчиках. Так, ПЗ «Вляпалися» в санкції банків ВТБ, Ощадбанк і «Промзв’язок» знайшлося в Samsung маркетплейсі Galaxy Apps. Крім того, додаток “Сбера” знайшли в магазині “Сяомі”, інформує “КоммерсантЪ”.

Репортери видання перевірили наявність видалених з GooglePlay апдейтів для російських банків на Android. Поряд із переліченими вище відкриттями, журналісти виявили ощадбанківський додаток «СберМегаМаркет» разом із голосовим помічником «Салют» на маркетплейсі «Сяомі» (фігурують під колишнім ім’ям Goods.ru).

Представники «Самсунгу» та «Сяомі» на прохання видання прокоментувати ситуацію відповіли відмовою та ігнором відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За підсумками минулого року частки південнокорейського та китайського гігантів на російському ринку смартфонів склали 27% та 31% відповідно.

Юристи не бачать у ситуації, що склалася, нічого дивного. За словами представника адвокатського бюро Pen & Paper Віталія Слєпака, ні «Самсунг», ні «Сяомі» не є суб’єктами американських санкцій. Водночас законами США передбачено вторинні обмеження щодо компаній, які співпрацюють із фігурантами санкційного переліку Вашингтона.

Введення рестрикцій щодо «Самсунгу» і «Сяомі» можливе лише після того, як влада США визнає політику IT-гігантів такою, яка сприяє «великим фінансовим операціям», зазначив Слєпак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.