Будьте обережні в Telegram: за вашим листуванням можна стежити, і цей процес автоматизований

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Telegram вважається добре захищеним месенджером, але він не позбавлений недоліків. Якщо ви ведете канал, коментуєте пости або перебуваєте у публічному чаті, є ймовірність, що публікації звідти моніторяться та аналізуються з метою виявлення небезпечних для суспільства елементів.

Утиліти для моніторингу публікацій у Telegram доступні всім охочим, десятки таких програм опубліковані на GitHub разом з інструкціями щодо їх настроювання, модифікації та використання. Наприклад, можна створити бота, який знаходитиме канали за заданими ключовими словами, підписуватись і копіювати всі пости та коментарі звідти до бази даних.

На GitHub також викладено утиліти, які за допомогою методу тріангуляції здатні визначити місцезнаходження користувача (якщо він не відключив у себе функцію «Люди поблизу»). Спеціальний алгоритм методом підміни координат визначає відстань до користувача з різних точок, і лише кількох вимірів вистачить, щоб дізнатися, де знаходиться та чи інша людина.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше ця система працювала дуже точно, але нещодавно її точність була знижена через те, що розробники Telegram стали показувати відстань до користувача з похибкою кілька сотень метрів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.