В Україні дозволили не видавати чеки з POS-терміналів: у банків виникли проблеми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українцям тепер можуть не видавати чеки із POS-терміналів, які фіксують оплату карткою. Через порушення логістичних ланцюжків банки який завжди може забезпечити термінали чековою стрічкою. Йдеться саме про чеки терміналів, а не про касові чеки. Останні підтверджують сам факт покупки у торговій точці.

Такий дозвіл видав Національний банк України ( НБУ ). “В умовах війни логістичні зв’язки порушилися, тому зараз банкам складно забезпечити наявність термінального паперу для друку чеків POS-терміналами”, – повідомили у НБУ.

При цьому самі безготівкові розрахунки не обмежуються. Навіть без такого чека покупці можуть отримати кошти у разі повернення товару та звернутися до банк-емітенту картки для оскарження скоєних операцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У НБУ вже неодноразово закликали українців під час воєнного стану віддавати перевагу саме безготівковим розрахункам. А магазини, АЗС, аптеки не повинні допускати відмов у прийомі платежів через POS-термінали.

Справа в тому, що інкасатори банків щодня ризикують життям, поповнюючи банкомати готівкою. Коли зменшується попит на готівку, зменшуються і ризики їхнього життя та здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.