Counterpoint: відновлені смартфони стають популярнішими за нові

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ринок відновлених смартфонів у світі виріс на 15% за минулий рік — це на 4,5% більше, ніж продаж нових пристроїв. Експерти пояснюють це нижчими цінами на старі гаджети та турботою про екологію.

За даними Counterpoint Research, відновлені пристрої виявилися популярними у покупців головним чином тому, що гаджет на вторинному ринку може коштувати на 60% дешевше за новий. Також все більше виробників смартфонів викуповують у користувачів б/в гаджети та відновлюють їх. Ще одна причина в екологічності: придбання старого апарату дозволяє не збільшувати кількість електронних відходів.

Найбільше зростання популярності б/у смартфонів відзначається в Латинській Америці (на 29%) та Індії (25%). У США попит на відновлені гаджети збільшився на 15% у 2021 році, у Європі та Китаї – на 10%. Найпопулярніші б/у смартфони зараз від компаній Apple і Samsung.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Євросоюзі діють держпрограми, що допомагають продавати використану електроніку на вторинному ринку. Також нарощують свою присутність майданчика продажу відновлених гаджетів. Зростанню популярності таких пристроїв сприяло і те, що виробники відкрили доступ до оригінальних запчастин для незалежних майстерень з ремонту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.