Apple змусять нарешті переробити iPhone. Рішення вже ухвалено

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Депутати Європарламенту ухвалили рішення про запровадження єдиного стандарту роз’єму для заряджання мобільних пристроїв. Про це написано на веб-сайті організації.

Згідно з джерелом, рішення було ухвалено майже одноголосно — підтримали ініціативу 43 депутати, а виступили проти нього лише двоє. Тепер виробники електроніки, які хочуть продавати свої девайси в Європі, будуть зобов’язані використовувати USB Type-С як зарядний порт. На думку Єврокомісії, такий крок допоможе знизити кількість електронного сміття — покупцям не доведеться придбати новий кабель зарядки до кожного пристрою.

Нове правило поширюється на смартфони, планшети, камери, електронні книги, навушники, портативні колонки та консолі. Пізніше до цього списку запропонували додати ще ноутбуки, але зараз це питання обговорюється. Виняток планується зробити для тих пристроїв, які фізично не вмістять USB-С — наприклад, деякі «розумні» годинники та фітнес-браслети.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім зазначених заходів депутати хочуть зобов’язати вендорів дотримуватися мінімальної сумісності стандартів бездротової зарядки. Вони побоюються, що виробники девайсів хитруватимуть і індукційним способом обмежувати покупців лише власними зарядними пристроями бренду.

Як відомо, Apple досі використовує в iPhone власний роз’єм Lightning, який був вперше представлений в iPhone 5. Компанію неодноразово критикували за те, що вона не поспішає апгрейдити порт своїх смартфонів, хоча MacBook і iPad USB-С з’явився досить давно. Сама Apple вважає, що нові правила ЄС обмежують інновації, але, зважаючи на все, їй доведеться їм підкоритися — скоро ми побачимо iPhone з USB-C, або взагалі без будь-яких роз’ємів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.