iOS 16, iPadOS 16 та watchOS 9: нові подробиці та дата релізу

Найближчими місяцями Apple проведе конференцію для розробників WWDC 2022. На ній очікуються анонси великих апдейтів для всіх операційних систем компанії, включаючи iOS, watchOS, macOS та інші. Розповідаємо подробиці, відомі зараз.

iOS 16

За даними інсайдерів , у свіжому оновленні для iPhone приділять увагу повідомленням та функціям відстеження здоров’я в утиліті Health. Зокрема, з’являться розширені можливості трекінгу сну та опція нагадувань про прийом таблеток. Додадуть і низку покращень з упором на жіноче здоров’я.

Система матиме попередню підтримку гарнітури змішаної реальності Apple, запуск якої очікується цього року. А функція Crash Detection зможе інтелектуально розпізнати, коли користувач потрапив в автомобільну аварію і автоматично зв’яжеться з екстреними службами. Працює все рахунок датчиків смартфона, що фіксують різкі стрибки допустимого навантаження.

Зміни зачеплять і Apple Music. Разом з iOS 16 випустять доповнення у вигляді програми Apple Classical. Воно орієнтоване на класичну музику і має окрему пошукову систему разом з бібліотекою фірми Primephonic. Сервіс отримає підтримку технологій Lossless Audio та Spatial Audio, а у базовому варіанті Apple Music з’являться посилання на відкриття треків через Apple Classical. Його код був виявлений ще в першій “беті” iOS 15.5 . У зв’язку з цим не виключається, що утиліту представлять на WWDC, а телефони вона з’явиться заздалегідь, з черговим оновленням iOS 15.

За попередніми відомостями, перейти на iOS 16 зможуть моделі не старші за iPhone 7. Тобто актуальна версія прошивки виявиться останньою для iPhone 6S, 6S Plus і iPhone SE першого покоління.

iPadOS 16

Традиційно в актуальну iPadOS перекочує більшість нововведень з iOS 16: перероблені повідомлення, сервіс класичної музики та інше. Ще додадуть кілька покращень спеціально для планшетів.

В останні роки купертинівська корпорація активно працювала над оптимізацією багатозадачності в iPadOS, впроваджуючи функції Split View, Slide Over та док-меню на робочий стіл. В iPadOS 16 оновлять інтерфейс цих інструментів, а також розширять набір гарячих клавіш для перемикання мультивіконних режимів за допомогою чохла-клавіатури. Запуск вікна по центру екрана, раніше сумісний лише з «Нотатками» та «Поштою», тепер, ймовірно, підтримуватиметься й іншими програмами.

watchOS 9

В апдейте для розумного годинника розробники зосередяться на доопрацюванні моніторингу здоров’я та спортивної активності. Ось найцікавіші очікувані фішки:

  • додаткові циферблати;
  • режим енергозбереження;
  • функція Crash Detection, як у iOS;
  • більш точне виявлення миготливої ​​аритмії за допомогою сенсорів пристрою;
  • розширення видів тренувань;
  • додаткові одиниці виміру відстані для бігових навантажень.

дата виходу

Apple анонсує апдейти систем на WWDC з 6 до 10 червня. Тестові збірки нададуть розробникам незабаром після конференції, а перші «бети» будуть опубліковані до кінця літа.

Реліз фінальних версій iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, tvOS 16 та watchOS 9 відбудеться одночасно з осіннім запуском нових продуктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.