Без інтернету. WhatsApp отримав довгоочікуване нововведення

У новій бета-версії WhatsApp, призначена для телефонів на базі Android і iOS, з’явилася нова довгоочікувана можливість. Появи такого нововведення, поза сумнівами, багато хто чекав дуже давно, знаходячи його найкращим і найбільш привабливим серед усіх існуючих на ринку. Нова можливість є повністю переробленими спільнотами, якими стане не тільки простіше керувати, але ще й набагато зручніше користуватися. Адміністратори спільнот зможуть керувати такими з меншими втратами часу, оскільки інтерфейс перероблять. Під спільноти в месенджері з’явиться спеціальна окрема вкладка, перейшовши в яку можна буде переглянути публікації з усіх спільнот.

Крім того, користувачі зможуть самостійно додавати спільноти до спеціальних папок, тим самим формуючи свою власну стрічку новин. Подібним чином можна буде, наприклад, підписатися на кілька спільнот із різними тематиками, розділивши їх один від одного папками для зручності. За рахунок цього з’явиться можливість, наприклад, зранку перед роботою читати новини безпосередньо про бізнес, а ввечері у вільний час поглинати інформацію розважального характеру. Але це ще не все, тому що WhatsApp вирішив впровадити спеціальний кеш для спільнот. За рахунок такого переглядати публікації із спільнот можна буде без підключення до інтернету. Звичайно, для завантаження інформації він буде потрібний, але потім вже немає, так як всі дані будуть відразу ж збережені в пам’яті телефону.

Кеш зберігатиме інформацію з спільнот протягом приблизно одного-двох тижнів, після чого сам відійде за непотрібністю. Дані будуть зберігатися в кеш інакше, ніж зараз, тому отримати доступ до них виявиться можливо навіть коли доступу до мережі немає. Подібні нововведення, як вважає WhatsApp, дозволять зробити цей месенджер ще більш затребуваними, дозволивши йому краще конкурувати з Telegram, де спільноти є чи не основною перевагою, користуючись рекордною популярністю. На впровадженні таких нововведень робота з поліпшення спільнот у месенджері не закінчиться, тому що розробники продовжать активно й надалі розширювати їх функціональні можливості, роблячи це з метою підвищення популярності цього сервісу для спілкування по всьому світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.