Samsung знизила ціни через уповільнення смартфонів і побила рекорд продажів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung вдалося збільшити продаж після недавнього скандалу і навіть побити рекорд. Розповідаємо докладніше, що сталося з Samsung, до чого тут ігри та про який рекорд йдеться.

Що трапилося із Samsung

Нагадаю, нещодавно Samsung потрапила в не найприємнішу історію, пов’язану з роботою ігрового програмного забезпечення на смартфонах: Game Optimization Service – спеціальна утиліта, що існує для кращої продуктивності в смартфонах, працювала не зовсім коректно. Точніше взагалі не працювала в нових смартфонах: уповільнювалася робота звичних програм (TikTok, Microsoft Office та інших). Натомість відомі бенчмарки до списку програм, що уповільнюються, не увійшли.

Samsung просто навмисне виключила їх, щоб смартфони показували найкращий результат. Компанія навіть зазначила у своєму прес-релізі, що Game Optimization Service не впливає на неігрові програми та пообіцяла випустити оновлення, але це не допомогло: Geekbench виключив із рейтингу 4 останні моделі Samsung Galaxy (S10, S20, S21 і S22).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Один із користувачів перевірив це на власному смартфоні: він перейменував файл бенчмарку 3DMark на «Genshin Impact», після чого продуктивність помітно знизилася: справа в тому, що Games Optimization Service автоматично активується в багатьох іграх (у тому ж Genshin Impact) і запускає алгоритми, які негативно впливають працювати смартфона.

Продаж Samsung S22

Після цього скандалу продаж Samsung Galaxy S22 впав: оператори зв’язку в Південній Кореї збільшили знижки аж до 410 доларів. До речі, під дисконт потрапила модель Galaxy S22 Ultra. У результаті вийшло, що стартова ціна смартфонів опустилася вдвічі, а Samsung оголосила про те, що знижки збільшені з 1 квітня через складну ситуацію на ринку пристроїв. Щоправда, знижки на Galaxy S22 обернулися рекордом продажу.

За чутками, мобільні оператори в Південній Кореї продали більше мільйона телефонів Samsung Galaxy S22 за менший період часу, ніж знадобилося для Samsung Galaxy S21. Рекордний дисконт, щоправда, сильно вплине на прибуток Samsung – точно виробник зазнає збитків. Компанія може зафіксувати зростання продажів моделі, але це серйозно вплине на показники прибутку в наступному звітному періоді. Щоправда, судячи з фінансової звітності Samsung, як і Apple, може дозволити припуститися такої помилки. Головне, щоб це не повторювалося занадто часто: у пам’яті ще свіжа історія із займанням Samsung Galaxy S7.

Джерело також відзначило, що за зниження цін у трьох найбільших телекомунікаційних компаній відповідальна саме Samsung – таким чином компанія намагається загладити свою провину після скандалу. Що ж, хоч як крути, але південнокорейський гігант знову показує, наскільки він лояльний до своїх споживачів і готовий піти на серйозні жертви. Тим більше, проблема, по суті, не така вже й серйозна: складнощі із програмним забезпеченням вирішуються оновленням із виправленням помилок.

Проблеми Samsung

Що спільного у Samsung та Apple у 2022 році? Те, що їхні свіжі смартфони страждають від різних болячок. Погляньте, що відбувається зі смартфонами.

  • iPhone SE 2022 провалився на старті продажів: якщо вони таки підростуть, то Apple вирішуватиме, чи варто знімати з виробництва iPhone 11. Кажуть, через низький попит навіть скоротили випуск цих смартфонів.
  • Samsung Galaxy S22 поступився у продуктивності iPhone 11, а S22 Ultra – iPhone 13 Pro Max.
  • Наприкінці минулого року Samsung Galaxy визнала, що має проблеми в мобільному підрозділі: смартфони Galaxy A втрачають позиції через китайських виробників.

В принципі, проблеми Samsung нітрохи не дивують і навіть стали нормою: частина смартфонів випускається на фірмовому Exynos, частина – на Snapdragon 8 Gen 1. Якщо з Exynos в принципі все зрозуміло (процесор не ідеальний, але над ним ведеться кропітка робота) чіпом від Qualcomm все набагато гірше: процесор став неоднозначним, а компанії доведеться раніше випускати оновлення 8 Gen 1+. У цьому питанні китайці знову виявилися мудрішими: Xiaomi вирішила перечекати і не випускати 12 Ultra на 8 Gen 1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.