Це порадує багатьох: Telegram випустив 10 оновлень

Alushta, Russia - November 1, 2015: Woman holding iPhone6S Rose Gold with social networking service Telegram on the screen. iPhone 6S Rose Gold was created and developed by the Apple inc.

Telegram випустив 10 оновлень. Тепер можна створювати власні звуки повідомлень, встановлювати довільні періоди видалення або відключення повідомлень, оформляти ботів як веб-додатків, пересилати зі збереженням цитати та інші оновлення.

Про це повідомив Telegram на своєму офіційному сайті, де також додали відеоінструкцію щодо використання оновлень.

Власні звуки повідомлень

Тепер для того, щоб зробити звук повідомлень, можна додавати будь-які короткі звукові файли або голосові повідомлення, затиснувши спецкнопку для запису в чаті та вибравши відповідний звук у налаштуваннях. Звуки програми підтримуються на всіх пристроях та доступні на них у Налаштуваннях > Сповіщення та звуки. Звідти можна поділитися повідомленням із друзями або додати нові тони з файлів.

Важливо, щоб звукова доріжка, яку користувач додає, була розміром до 300 кілобайтів. Спробувати деякі звуки можна на Telegram-каналі Notification Sounds .

Вимкнення повідомлень на випадковий час

Раніше можна було прибирати повідомлення на певний конкретний час, у тому числі на 8 годин або два дні. Але тепер користувачі можуть вимикати повідомлення на будь-який час, який вони захочуть. Для цього необхідно зайти в налаштування чату та натиснути ” Без звуку” або “Вимкнути”, щоб повністю відключити повідомлення.

“Android: натисніть Повідомлення на сторінці з інформацією про чат або Menu Android > Не повідомляти в заголовку чату. iOS: натисніть Вимкнути на сторінці з інформацією про чат”, – уточнили розробники.

Нове меню автовидалення у профілі

У чаті можна в налаштуваннях зробити так, щоб повідомлення автоматично видалялися. Щоб автоматично видалити повідомлення, можна вибрати будь-який час. Для цього натисніть Menu Android або Menu iOS на сторінці з інформацією про чат.

Пересилання з цитатами

Повідомлення, які надсилаються для цитування із збереженням імені автора, будуть зберігатися навіть при пересиланні повідомлень до інших чатів. Їх можна надіслати без імені автора цитати або без опису медіафайлу.

Нові можливості для ботів

Тепер розробники робота можуть оформити його інтерфейс як завгодно з використанням JavaScript – найпопулярнішої мови програмування. Тому Telegram-бот може повністю замінити веб-сайт. Щоб показати нове оновлення у дії, розробники створили вигаданий онлайн-сервіс фастфуду @DurgerKingBot .

Швидке призначення ботів

Ботов можна застосовувати для порядку в групових чатах або ведення каналів, його можна додати до чату з його профілю, вибравши привілеї. Вони можуть лише адміністраторами на каналах, але у групових чатах боти можуть бути і з учасниками.

Покращений перекладач на iOS

Тепер переклад повідомлень для iOS став кращим, додалося більше мов, у тому числі й українською. Щоб увімкнути цю функцію, потрібно зайти в Установки > Мова, а потім у контекстному меню повідомлень з’явиться кнопка “Перевести”. Розробники також додали можливість вказати мови, які користувач знає, щоб приховати для цих мов кнопку “Перевести”.

Вдосконалене відео вікно на Android

Спливаюче вікно перегляду відео, яке допомагає одночасно дивитися відео та спілкуватися в чатах або переглядати канали, тепер удосконалили для користувачів Android, а також оновили його дизайн. За допомогою двох пальців можна збільшувати та зменшувати це вікно, а також швидко закрити кнопкою X.

Нові анімації

В установках Telegram оновився інтерфейс зміни номера телефону. Тепер кожен крок цієї функції в налаштуваннях проілюстрований анімованими качками. Слід зазначити, що при зміні номера телефону зберігаються всі чати, медіафайли, але коди підтвердження входу надходитимуть вже на змінений номер.

Анімовані емодз і

Telegram додав більше анімованих емодзі. Тепер при надсиланні окремим повідомленням емодзі їжі вони будуть анімовані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.