Головна Новини України та Світу Україна може отримати найпотужніші бойові дрони у світі

Україна може отримати найпотужніші бойові дрони у світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Україна веде переговори про закупівлю важких ударних безпілотників американського виробництва MQ-9 Reaper (Жнець). Дрони можуть змінити баланс у російсько-українській війні. Про це повідомляє видання Forbs.

За даними видання, минулого тижня представники України зустрілися з General Atomics, виробником бойових безпілотників, у тому числі MQ-9 Reaper, основного розвідувально-ударного дрона армії США. Переговори не могли відбутися без санкції Білого дому.

За підтримки Уряду США ці безпілотники можуть опинитися в розпорядженні українських військових в лічені дні, – заявив виданню представник компанії.

MQ-9 Reaper – модульний розвідувально-ударний БПЛА армії США. Оснащений турбогвинтовим двигуном, що дозволяє розвивати швидкість понад 400 км/год. Практична стеля становить 13 000 метрів. Максимальна тривалість польоту 24 години.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Безпілотник має шість точок підвіски. Може нести до 4 ракет класу “повітря – земля”, або до 8-ми в модифікації MQ-9a або 4 ракети “Хеллфайр” і дві бомби Mark 82 c лазерним наведенням. Крім того, дрон може оснащуватися розвідувально-навігаційним обладнанням, що дозволяє використовувати його для наведення на ціль керованих боєприпасів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: