Голова НБУ розповів українцям, у чому перевага легалізації криптовалют

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глава НБУ у масштабному інтерв’ю «Економічній правді» висловився про долю цифрових активів в Україні. Основні тези Кирила Шевченка щодо цього наведені нижче.

Керівник регулятора нагадаємо, що віртуальні активи офіційно легалізовані у нашій країні 16 березня. Наглядом за цим сегментом ринку займається очолювана ним установа на пару з НКЦПФР.

Закон від 16.03.2022, за словами Шевченка, виключно важливий для всіх учасників криптовалютного ринку: власники віртуальних активів зможуть легалізувати їх, а клієнти працюватимуть під захистом держави і, за необхідності, відстоювати свої інтереси в українських судах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глава Нацбанку особливо відзначив патріотизм цифрової спільноти, більшість учасників якої жертвують великі суми на потреби Збройних Сил, беруть участь у гуманітарних програмах тощо.

Шевченко пообіцяв, що очолюваний ним Нацбанк робить все, що від нього залежить для забезпечення фінансової безпеки держави. Серед заходів, що вживаються, – відстеження, виявлення та перекриття каналів виведення капіталу через цифрові канали, а також недопущення звуження обороту гривні.

Для захисту нацвалюти, серед іншого, запроваджено низку обмежень, зокрема встановлено ліміт у розмірі ₴100 000/міс. на людину для виконання Р2Р-перекладів за кордон, та впроваджено т.зв. угоди quasi cash, до яких входить скупка віртуальних активів.

Підсумовуючи сказане, Шевченко заявив про «повне розуміння з НКЦПФР», наголосивши на необхідності мінімізації ризиків для того, щоб легалізація криптовалют виявилася «максимально корисною для країни».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.