Українці можуть підключитися до Starlink через польську адресу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня стало відомо, що на додаток до вже поставленого обладнання для підключення до системи Starlink, наша країна отримає від Spacex та американського уряду ще 5 тис. наземних терміналів. Вони будуть поставлені в Україну на безоплатній основі.

Спочатку планувалося, що система Starlink використовуватиметься виключно військовими. Виходячи з кількості терміналів, що надходять до країни, неважко здогадатися, що система супутникового інтернету буде використовуватися в Україні набагато ширше. Зокрема, Starlink вже освоїли українські енергетики, медики та залізничники.

У міру придбання Starlink масовості про підключення до системи супутникового інтернету замислювалися прості українці. Вартість комплекту обладнання складає 530 USD. Нещодавно він обходився в 499 USD. Придбати термінал можна на литовську або польську адресу. Слід мати на увазі, що для роботи купленого в Польщі терміналу Starlink може знадобитися оновлення прошивки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До речі, ніщо не заважає українським користувачам купувати старе обладнання. Наприклад, на eBay термінал, що був у вживанні, можна придбати за 100-150 USD. Разом з обладнанням продавець повинен надати логіни та паролі від email та облікового запису в системі Starlink. Важливо, щоб у терміналі була встановлена ​​остання версія прошивки. Інакше запустити його в Україні не вдасться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.