Експерти розповіли, чи можуть окупанти прослуховувати телефони українців

Держспецзв’язку не має у своєму розпорядженні перевірених даних про те, що окупаційні війська прослуховують телефонні розмови простих українців. Про це служба повідомила у Telegram.

У повідомленні Держспецзв’язку наголошується, що на даний момент жодних офіційних підтверджень можливості російських військових прослуховувати телефонні розмови українців відсутні. Таким чином, інформація, що тиражується ЗМІ про «прослуховування» телефонів українських громадян ворогом не відповідає дійсності.

За словами керівника служби Ю. Шигголя, чутки про «прослуховування» телефонів поширюються супротивником у рамках інформаційно-психологічних операцій. Агресор намагається залякати громадян, а також змусити їх відмовитись від обговорення по телефону пересування ворожої техніки.

Російська держпропаганда розпускає інші чутки. Зокрема, йдеться про інформацію про нічні телефонні дзвінки на номери українців з метою наведення літаків для авіаударів. Насправді вона не відповідає. Скидання бомб здійснюється ворожою авіацією за координатами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.