ЗСУ почали використовувати Starlink для знищення ворожих танків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ЗСУ пристосували запущену північноамериканською компанією SpaceX систему супутникового інтернету для своїх потреб. За допомогою Starlink українські бійці знищують ворожу бронетехніку.

Вперше з моменту заснування ЗСУ почали використовувати БПЛА з тепловізійними камерами. Вони дають змогу виявляти транспортні засоби противника у темну пору доби. Інформація про місцезнаходження цілей передається артилеристським розрахункам дронами через супутники Starlink. За словами командира одного з підрозділів Я. Гончара, такий підхід дозволяє артилеристам працювати за метою відразу після їх виявлення дронами.

Система Starlink забезпечує роботу української артилерії за умов відсутності електричної енергії та перебоїв з інтернетом. Гончар зазначив, що після настання ночі війська країни-окупанта стають статичними. Солдати побоюються обстрілу з боку української армії. Вони ховають бронетехніку у селах між будинками. Дістати її можна лише шляхом високоточних ударів. Під час нічних рейдів дронів артилеристи працюють переважно за «пріоритетними цілями» на кшталт штабних вантажівок, танків та інших транспортних засобів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.