Новини України та Світу

В Україні офіційно з’явилися нові гроші: що зміниться для українців

Share
Час читання: 2 хв.

Нещодавно прийнятий в Україні закон «Про віртуальні активи» звісно ж не дозволить нам розплачуватися за покупки біткоїнами. Однак нововведення зробить український ринок більш відкритим для великих міжнародних криптопроектів. А це означає, що місцеві фінансові компанії, та й пересічні українці зможуть цілком легально проводити операції із цифровою валютою.

Своєю думкою щодо нового закону поділився спеціаліст по криптовалютам Анжей Ковальчук з компанії TomiEx. Він зазначив, що для інвесторів прийняте урядом рішення майже нічого не змінить, адже з криптобіржами вони працювали і раніше. Однак тепер операції з віртуальною валютою стануть більш прозорими, що безумовно можна вважати позитивним зрушенням.

Зокрема відомі криптопроекти отримають можливість відкрити свої офіси в Україні й повноцінно працювати з компаніями та підприємствами різного рівня. Таким чином робота крипторинку України буде більш гнучкою та згагодженою.

«Днями одна з найбільших у світі криптобірж Binance була ліцензована у Дубаї. Одразу ж після цього в ОАЕ з’явився офіс компанії, завдяки чому найбільші гравці фінансового ринку країни тепер можуть проводити операції з криптою у Binance абсолютно легально. Таким самим шляхом зараз йде і Україна», – повідомив експерт.

Анжей Ковальчук також пояснив,що змінить закон про цифрові гроші в житті звичайних українців. Ходити по хліб із біткоїнами ми звісно ж не будемо. Віртуальна валюта поки що не в змозі замінити звичні способи оплати.

Проте для громадян, що займаються купівлею та продажем крипти, новий закон стане справжнім спасінням. Адже в разі виникнення будь-яких проблем в процесі роботи з віртуальними грішми, вони зможуть одразу ж звернутися до українського офісу компанії, через яку проводили свої фінансові операції. А за потреби громадяни навіть матимуть право подати на криптобіржу в суд.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    iPhone 16 Pro Max лідирує у тесті на час роботи батареї

    iPhone 16 Pro Max продемонстрував найкращий час автономної роботи серед популярних смартфонів, згідно з оновленим…

    29.09.2024

    Google представила технологію проектування мікросхем AlphaChip за допомогою ШІ

    Google презентувала нову технологію розробки мікросхем під назвою AlphaChip, що використовує штучний інтелект. AlphaChip реалізує…

    29.09.2024

    Vivo готує смартфон який набрав 3 мільйони балів в AnTuTu

    Очікується, що Vivo X200 Pro буде представлено 14 жовтня. Смартфон отримає новий процесор Dimensity 9400,…

    29.09.2024

    ШІ-чатбот в Instagram і WhatsApp навчився говорити голосами знаменитостей

    На нещодавньому заході Connect Meta презентувала нову функцію для свого ШІ-чатбота на платформах Instagram, WhatsApp…

    29.09.2024

    Флагманський смартфон Huawei Mate 70 показали наживо

    Перед анонсом Huawei Mate XT було зафіксовано кілька випадків, коли цей смартфон потрапляв у поле…

    29.09.2024

    Xiaomi і Redmi відмовилися від камер на 200 Мп

    Цього тижня Xiaomi та її бренд Redmi представили лінійку смартфонів Redmi Note 14, яка глобально…

    29.09.2024