Представлено невтішний для Росії в 2023 році сценарій розвитку подій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Росія вкотре за свою історію вирішила загарбати український народ і Україну, почавши повномасштабну війну з останньою 24.02.22. Втрати російської армії виявилися колосальними, а реакція всього світу – блискавичною і одностайною. Водночас всередині Росії ще сильніше посилилися відсутність свободи та зацензурованість суспільства. Це привело і без того нехитру економіку РФ в стан колапсу, близького до дефолту як ніколи.

Пекельні санкції вилилися на Російську Федерацію та росіян з усіх сторін. Країна-агресор стала найбільш санкціонованою у світі, випередивши в цьому плані Північну Корею та Іран – близько 5800 розривів, відмов, обмежень та скасувань було накладено на РФ різними державами за майже 10 днів.

В цьому записі ми розглянемо несприятливий для Росії сценарій розвитку подій, який, гіпотетично, міг би розвинутись в зазначеній складній економічній та політичній ситуації РФ. Оскільки ця країна за лічені дні опинилася в тотальній ізоляції від світу, і страждає від цього без винятку все її населення, то не виключено, що з часом могли би розвинутись певні сепаратистські течії, особливо в тих регіонах РФ, які історично завжди були чужі до Москви/Санкт-Петербургу, чи то в культурному, чи в географічному плані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За винятком Білорусі, на карті виділені всі ті країни, яких так чи інакше в територіальному плані міг би зачіпити потенційний розпад поточної Російської Федерації на окремі республіки та федерації.

Для початку розглянемо західну половину Росії зблизька, адже там чимало адміністративних утворень викликають занепокоєння вже зараз.

За несприятливого для РФ сценарію розвитку подій, серед країн Європи матимуть імовірність такі процеси:

  1. Україна поверне собі під контроль усі захоплені з 2014 року власні території.
  2. Білорусь стане незалежною вільною демократичною державою.
  3. Під контроль Литви могла би перейти Калінінградська область, з містом Кенігсберг.
  4. Грузія зможе приєднати назад область Абхазію і втрачені північні землі.
  5. Румунія приєднає до себе Молдову в якості автономної історичної області, очевидно, що «Придністров’я» не існуватиме в такому разі.

Щодо не християнських республік, то імовірність відділення від РФ зберігатимуть такі адміністративні утворення:

Передкавказький регіон:

  1. Адигея/Черкесія
  2. Балкарська Республіка
  3. Осетія
  4. Інгушетія
  5. Чечня
  6. Дагестан
  7. Калмикія
  8. Передуральський регіон:
  9. Мордовія
  10. Чувашія
  11. Марій Ел
  12. 11. Татарстан
  13. Удмуртія
  14. 1Башкіростан (ймовірно, з приєднанням Оренбурзьких земель)
  15. Республіка Комі

Не виключено, що якісь із названих земель між собою об’єднаються, створивши окрему країну. А деякі, можливо, взагалі не відколяться від Росії.

За Уральськими горами з високою вірогідністю виникне окрема держава, така собі ПЗСФ – Північно-Західна Сибірська Федерація, завдяки злиттю Ненецького, Ямало-Ненецького та Ханти-Мансійського автономних округів. Саме тут завжди знаходилися колосальні нафто-газові родовища РФ, тому відділення цих земель від засанкціонованої Росії видається логічною перспективою.

Тюменська і Омська області вилились би у щось на кшталт ЗСР – Західної Сибірської Республіки.

Томська, Новосибірська області разом з Красноярським краєм могли би утворити окрему Російську Сибірську Республіку.

Щодо інших азіатських республік, то зберігатимусь ризик відколу Республіка Алтай та Алтайський край (об’єднані разом просто як Алтай), Хакасія, Тива.

Самостійна країна Бурятія включатиме не тільки нинішню Бурятію, але і поточну Іркутську область з Байкальським озером посередині.

Щодо Далекого Сходу, то потенційні ризики для РФ в плані від’єднання матимуть:

  1. Республіка Саха з центром в місті Якутськ.
  2. Забайкальський край з численними китайськими орендарями може перетворитися у таку собі ССБР – Східну Сибірську Бурятську Республіку, яка стоятиме осторонь від самої Бурятії.
  3. Амурська область, південна частина Хабаровського краю та «Примор’є» могли би постати як Далекосхідна Республіка – таке собі сучасне відтворення Зеленого Клину.

Там багато депортованого з України населення.

У свою чергу може зародитися абсолютно нова держава – Євенія – завдяки злиттю тих земель, де автохтонним народом є евени / евенки. Це північна частина поточного Хабаровського краю, Магаданська область, Камчатка та Чукотка.

І найбільш очевидним є перехід усіх етнічних японських земель –до Японії. А саме мова іде про всі Курильські острови (архіпелаг) та острів Сахалін. Для Японії це би були так необхідні їй сьогодні вільні сухопутні території.

От такі невтішні прогнози гіпотетично могли би відбутися з сьогоднішньою Росією у разі посилення на неї міжнародного тиску та виснаження її економіки без імпортної складової. Як воно буде і чи буде взагалі – покаже час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.