Названі програми з Google Play, якы несуть небезпеку для смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі власники смартфонів на Android завантажують програми із сервісу Google Play. Раніше він вважався безпечним, потім почали пропонувати встановлювати додатково антивірус, але він не захищає на всі сто відсотків. Хакери монтують різні віруси в програми, які люди завантажують та автоматично шкодять своєму смартфону. Про одного з таких шкідників та наслідки від нього ми сьогодні говоритимемо.

Один із найпопулярніших вірусів, що існують у Google Play є Joker. Цей вірус дуже підступний, адже ви можете завантажувати звичайну програму, а з нею разом і Joker потрапить у смартфон. Після вторгнення, цей вірус може підписати користувача на платні програми, сервіси, які щомісяця красти гроші, може зчитувати конфіденційну інформацію, викрадати фото/відео, паролі тощо.

Причин у хакерів створювати такі віруси дуже багато. Це легкий спосіб виманити у людини всі необхідні дані та кошти. Найгірше, що користувачі самі винні в тому, що Joker з’явився на пристрої. Зловмисники створюють цілі бази даних з інформацією про потрібних людей, потім їх шантажують, вимагають гроші, показують платну рекламу. Цими всіма способами вони заробляють гроші завдяки неуважності людей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кібербезпека намагається боротися зі шкідливими програмами, але повністю вирішити цю проблему не вдається, адже один тільки Joker завантажений на сервіс більше ніж 5 тисяч разів, а крім нього є й інші віруси.

Велике поширення відбулося після виходу серіалу «Гра в Кальмарі». Фанати цієї стрічки хотіли масово встановлювати тему на телефон із кадрами із серій, разом із темою люди завантажували вірус, який шкодив смартфону.

Для того, щоб не постраждати від руки хакерів, просто уважно слідкуйте за програмами, які качає на смартфон. Вони повинні мати хороші відгуки, високий рейтинг та давно створені. Якщо потрібна програма не викликає довіри, краще знайдіть щось схоже, але перевірене користувачами. Якщо програма має вірус, про це точно напишуть у коментарях, їх варто читати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.