Оповіщення про повітряну тривозу: як скачати програму “Повітряна тривога” на телефон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

В умовах війни протягом одного дня Мінцифра розробили мобільний додаток ” Повітряна тривога”, який оперативно інформує українців про початок та закінчення тривожної сирени навіть у беззвучному чи сплячому режимі. Застосування постійно доповнюється новими областями України.

Реклама

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України у своєму каналі у Telegram.

Повітряна тривога доступна в таких областях: Вінницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька, а також Дніпропетровська.

Гучні сповіщення попереджатимуть користувачів про тривогу. Це може бути повітряна, хімічна, техногенна та інші види тривог системи цивільної оборони.

Програму можна завантажити через Google Play Market або AppStore, надалі потрібно увімкнути повідомлення та важливі попередження у спливаючому вікні. Потім вибирається потрібна область і можна відстежувати початок і кінець повітряних тривог.

Повітряна тривога не вимагає реєстрації, не збирає персональні дані користувачів та дані про геолокацію. Але можуть виникати незначні проблеми, над якими зараз розробники працюють.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ