“Ми підтримуємо людей України”. Хакери Anonymous оголосили війну владі Росії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хакери повідомили, що зламали сайт пропагандистського телеканалу Russia Today, а також сайт Федеральної антимонопольної служби Росії.

Хакери, пов’язані з угрупованням Anonymous, оголосили кібервійну російській владі. Про це Anonymous повідомила 24 лютого у Twitter.

“Коллектив Anonymous офіційно веде кібервійну проти російського уряду”, – йдеться у повідомленні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також акери написали, що зламали сайт пропагандистського телеканалу Russia Today і сайт Федеральної антимонопольної служби Росії.

“Ми підтримуємо людей України”, – заявила Anonymous.

Через деякий час після заяви Anonymous створений російською ФСБ національний координаційний центр з комп’ютерних інцидентів заявив про “критичний рівень загрози”, повідомляє The Insider .

ФСБ прокоментувала хакерську атаку, заявивши, що ці дії здійснюються для ” послідовного формування негативного образу країни в очах світової спільноти “, – йдеться у повідомленні ФСБ.

Про те, що уряд України попросив волонтерів-хакерів допомогти захистити критично важливу інформаційну інфраструктуру та провести кібершпигунські місії проти російських військ, повідомило 25 лютого агентство Reuters .

Зазначається, що у зв’язку з атакою російських військ на міста України в четвер вранці на хакерських форумах почали з’являтися оголошення про пошук волонтерів, які готові приєднатися до кіберзахисту країни .

Єгор Аушев, співзасновник київської компанії з кібербезпеки, яка співпрацює з урядом України із захисту критичної інфраструктури, повідомив Reuters, що написав таке оголошення на прохання високопосадовця Міноборони.

Представники міністерства на запит Reuters про коментарі не відповіли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.