Новини України та Світу

Справжній жах. Windows 11 отримала неприємне нововведення

Share

Нова можливість торкнеться всіх користувачів без винятку, і багато хто виявиться в повному сказі від того, що саме вона робить. Тепер Windows 11 перевірятиме, чи відповідає електронний пристрій, на який вона встановлена, мінімальним системним вимогам, які Microsoft пред’являють до комп’ютерів для її запуску. 

Якщо ні, в нижньому правому куті операційної системи поверх всіх вікон і програм буде відображатися напис зі словами про те, що дана платформа не працює належним чином на такому «залізі», рекомендуючи відмовитися від її використання. При цьому прибрати цей водяний знак ніяк не вийде, тому що в налаштуваннях платформи немає такої можливості.

Піти на такий крок компанія Microsoft вирішила через те, що все більше людей, які використовують недостатньо підходящі комп’ютери та інші гаджети, обходять систему Windows 11 і встановлюють операційну систему навіть на таке технічне обладнання, яке вона не підтримує. Нехай платформа на такому і працюють коректно та стабільно, але розробників такий стан справ не влаштовує, і саме тому у свіжому оновленні для «вінди» вони додали свого роду захист від такого роду дій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі і кожен, хто встановлять цю ОС на непідтримуване технічне оснащення, будуть постійно бачити цей напис, який відображатиметься навіть під час ігрового процесу або при перегляді фільмів. Чи варто говорити, що це навряд чи комусь сподобається.

Як правило, встановити Windows 11 на електронний пристрій неможливо офіційно через те, що такий не підтримує апаратний модуль шифрування, який не вбудовувався в старі процесори, випущені п’ять і більше років тому. Без нього, на думку Microsoft, операційна система може працювати нестабільно і некоректно, а рівень безпеки виявиться на цілий порядок нижче. 

Саме тому, найімовірніше, американська корпорація і вирішила почати постійно відображати такий напис у нижньому правому кутку, щоб користувачі завжди пам’ятали про те, що причина будь-яких неполадок у роботі ОС може полягати в тому, що вони встановили її на непідтримуване офіційне технічне оснащення. Прибрати цей напис з використанням функціональних можливостей самої платформи поки що неможливо, однак, ймовірно,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Windows
  • Останні записи

    Топ-5 помилок, які повільно вбивають смартфон

    Кожен власник мобільного телефону хоче, щоб пристрій прослужив якнайдовше. Насправді смартфон може вийти з ладу…

    30.04.2024

    Nothing Phone (2a) вийшов у новому незвичайному кольорі, але купити його дуже складно

    Стартап Nothing тільки минулого місяця представив бюджетний смартфон Nothing Phone (2a), а вже зараз анонсував…

    30.04.2024

    Всі iPad Pro 2024 року отримають найкращі OLED-дисплеї на ринку

    Глава аналітичної компанії Display Supply Chain Consultants Росс Янг заявив, що майбутні флагманські планшети Apple…

    30.04.2024

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024