Новини України та Світу

Навіть не чекайте. Продукти Apple, які не вийдуть у 2022 році

Share

Ні для кого не є секретом, що виробники готуються до випуску нових гаджетів задовго до того, як вони надійдуть у продаж. Деякі продукти розробляються кілька років, перш ніж ви побачите їх на полиці магазину. У компанії Apple, на відміну від конкурентів, витоків мінімум. Так, ми передбачили дизайн AirPods 3 ще за кілька місяців до старту, дізналися про рубані грані iPhone 12. Але є і такі гаджети типу Apple Watch 7 , які вийшли абсолютно не такими, якими ми їх чекали. Плюс, подивіться інші компанії: там всі пристрої зливаються ще задовго до анонсу. Причому часто із високою точністю. Сьогодні ми зібрали чутки про ті продукти, на які чекати в 2022 році не варто, але в майбутньому вони цілком можуть з’явитися.

Великий iPad

На даний момент найбільшими планшетами Apple є пристрої з лінійки Pro – iPad Pro 11 “і iPad Pro 12,9”. Відомий аналітик Марк Гурман із Bloomberg вважає, що Apple працює над великим дисплеєм нових планшетів. З одного боку, це звучить дуже дивно, тому що базові MacBook мають діагональ 13 дюймів. З іншого боку, iPad Pro призначений для професіоналів, а їм важливо мати велику діагональ для роботи.

Плюс, сторонні виробники теж поступово замислюються над збільшенням дисплея. Буквально днями з’явилися чутки про новий Galaxy Tab S8 Ultra, який обіцяє 14,6″ екран у старшій моделі. Особисто мені таке рішення зрозуміти складно, але люди, які працюють з планшетом, як з основною машиною, кажуть, що дуже чекають на iPad з великим дисплеєм. Якщо вірити Гурману, цього року жодних глобальних змін діагоналі не буде, але у майбутньому — легко.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окуляри віртуальної реальності Apple

Чуток про нові окуляри Apple останнім часом з’являється дуже багато. Одні кажуть, що Apple випустить очки доповненої реальності (AR). Інші заявляють, що це буде VR-гарнітура з усіма фішками, властивими цим пристроям. Якоїсь миті я вже сам заплутався: так AR чи VR?

Судячи з усього, плани ведуться в обох напрямках. AR-гарнітура має стати приємним доповненням до функціональності смартфона та не сильно відрізнятиметься від тих окулярів, до яких ми з вами звикли. Подейкують, що Apple працює спільно з TSMC над розробкою спеціальних OLED-дисплеїв розміром менше одного дюйма, які працюватимуть як аксесуар для iPhone.

VR-гарнітура, в свою чергу, обіцяє бути висококласним пристроєм, не призначеним для повсякденного використання. Так, швидше за все, вона буде легша і функціональніша за аналоги, але про портативність тут говорити не доводиться.

На даний момент чутки говорять про те, що Apple презентує AR-гарнітуру, і лише потім запустить очки віртуальної реальності. Ми чекали побачити її в першій половині 2022 року, але є інформація, що Apple зіткнулася з проблемами перегріву, камер та адаптації ПЗ під новий пристрій. Думаю, що у 2022 році чекати на них не варто. Щодо віртуальної реальності, там все ще вилами по воді писано: 2025 рік, не раніше.

iPhone з Face ID під дисплеєм

Перші чутки про iPhone 14 стверджували, що Apple планує повністю позбутися чубчика, інтегрувати Face ID під дисплей і залишити виріз тільки для камери. Пізніше з’явилася інша інформація, за якою виріз для сканера обличчя в iPhone буде виконаний у формі таблетки.

Буквально днями з’явилася інформація ще цікавіша. Відомий фахівець з дисплеїв Росс Янг вважає, що iPhone 14 Pro матимуть два отвори: у вигляді крапельки збоку – для Face ID, по центру – для камери та інших датчиків.

Янг вважає, що Face ID під дисплеєм не варто чекати на найближчий рік. Швидше за все, нова технологія дебютує не раніше, ніж у iPhone 15 Pro. Його слова підкріплюються думкою Мін-Чі Куо, який спочатку вважав, що сканер під екраном з’явиться не раніше 2023 року.

Новий Apple TV

У першій половині 2021 року в мережі пройшли чутки про нову ТВ-приставку, яка має отримати динаміки від HomePod та камеру для відеодзвінків. По суті, це повинна бути колонка, яка буде виконувати дзвінки по FaceTime і запускати деякі програми без прив’язки до телевізора. Іншими словами, Apple TV з розширеною функціональністю.

Наразі пристрій знаходиться на стадії розробки, тому не варто чекати його у найближчому майбутньому. Плюс, не забувайте, що Apple викотила приставку Apple TV 4K у квітні 2021 року. Такі пристрої рідко оновлюються щороку, тому не чекайте його раніше 2023 року.

Коли вийде Apple Car

Проект власного автомобіля Apple під кодовою назвою Titan існує вже близько 7 років. За цей час перебудов було дуже багато: змінювалися концепції, компанії-постачальники , керівники . То Apple Car планувався, як автомобіль з повністю автономним керуванням, то з обмеженою кількістю розумних фішок, які лише доповнюватимуть звичне водіння.

Сказати щось із точкою не можна. Проте відомо, що зараз Apple планує випустити повністю безплілотний автомобіль. Замашки дуже амбітні, бо зараз навіть знаменита Tesla таким похвалитися не може.

Повідомляється, що Apple планує випустити безпілотний автомобіль до 2025 року, але навіть ця дата може виявитися невірною. Якщо вірити витокам, на даний момент Apple перебуває на стадії пошуку компонентів та укладання контрактів із постачальниками. Загалом, у найближчі три роки не бачити нам Apple Car, як своїх вух.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Sony 15 травня проведе велику презентацію: що побачимо

    Компанія Sony намітила на 15 травня презентацію новинок. Нам покажуть 2 смартфони. За інформацією з…

    09.05.2024

    Вразливість Telegram дозволяє відстежувати розташування користувачів

    У мережі з'явилася інформація про те, як можна визначити місцезнаходження користувачів Telegram у режимі реального…

    09.05.2024

    Samsung знову починає випускати оновлення One UI 6.1 для серії Galaxy S22

    Samsung випустила оновлення One UI 6.1 для серії Galaxy S22 на початку цього місяця, але…

    09.05.2024

    Аналітики: покупці не заощаджують на нових iPhone

    Аналітична агенція Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) досліджувала переваги покупців iPhone і з'ясувала, що Apple…

    09.05.2024

    Новий iPad Pro з чіпом M4 виявився потужнішим навіть за MacBook Pro

    За тиждень до офіційної презентації нового iPad Pro з чіпом M4 в мережі з'явилися перші…

    09.05.2024

    Чому не можна заряджати смартфон до 100% і розряджати до 0% – просте пояснення

    Користувачі, які часто розряджають свої мобільні телефони до 0 відсотків, роблять серйозну помилку. Ситуація ще…

    09.05.2024