Українці зможуть сплачувати за товари та послуги електронними гривнями — Мінцифри

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Керівництво Мінцифри анонсувало запуск електронної національної валюти. Електронну гривню буде впроваджено в рамках проекту, розробленого цифровим відомством у партнерстві з НБУ.

Реклама

Керівник міністерства М. Федоров із цього приводу зазначив, що електронна гривня використовуватиметься для вирішення низки найважливіших питань. Після її запровадження життя фінансових шахраїв помітно ускладниться.

Чиновник наголосив на тому, що впровадження цифрової валюти дозволить державі частково відмовитися від емісії. Виробництво та доставка казначейських квитків займає багато часу. У разі запуску електронної гривні про пов’язані з цим проблеми можна буде забути. За словами Федорова, запуск електронної гривні дозволить таргетувати субсидії та інші державні виплати. Як приклад, керівник Мінцифри навів держпрограму «єПідтримка». Фахівцям міністерства довелося висунути голову, щоб виключити можливість фрода.

Федоров висловив переконання, що після запуску електронної гривні кількість випадків фінансового шахрайства в країні скоротиться. Будь-яку транзакцію можна буде відстежити. Висока ймовірність того, що електронну гривню буде запущено в Україні в 2022 році.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ