Листування всіх користувачів WhatsApp потрапило в інтернет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі особисті дані користувачів цього програмного забезпечення, тобто листування та медіафайли, надійно захищені від третіх осіб за допомогою наскрізного шифрування, у зв’язку з чим до такого роду інформації ніхто сторонній не в змозі отримати доступ. Проте все це лише слова, тоді як насправді іде зовсім іншим чином, і багатьох такий стан справ гарантовано шокує, бо абсолютно ніяк інакше в даному конкретному випадку бути навіть і не може. Справа в тому, що листування всіх користувачів месенджера WhatsApp з однією включеною за замовчуванням опцією, яка активується відразу після створення облікового запису, потрапила в інтернеті, тому тепер будь-яка стороння людина може її прочитати.

Як би дивно і шалено це не звучало, але це справді так. Розробники месенджера випадково відкрили для індексації особисті дані користувачів, у зв’язку з чим будь-хто може переглянути, кому, коли і які конкретно повідомлення відправляла та чи інша людина. Крім того, можна переглянути надіслані медіафайли, але не в повній роздільній здатності, а у вигляді мініатюри, на якій можна розглянути загальні деталі зображення або іншого вмісту. Листування користувачів вже почало індексуватися в різноманітних пошукових системах, у тому числі в Google, Bing, Yandex, Yahoo та інших пошукових системах, але переглянути її можна і безпосередньо. Для цього достатньо лише перейти за посиланням https://wa.me/, додавши до кінця номер телефону людини, яку хочеться «пробити».

Як так вийшло – розробники месенджера не уточнюють, і вони відмовляються коментувати таку інформацію. Досвідченим шляхом користувачі з’ясували, що до глобальної мережі, тобто до інтернету, потрапляє листування таких користувачів WhatsApp, які мають в налаштуваннях облікового запису включену опцію «Зворотній зв’язок». Якщо вона включена, можна безпосередньо починати спілкування з будь-ким, навіть якщо його номер телефону не доданий до адресної книги. Таким чином, на превеликий жаль для безлічі людей, листування могло потрапити у вільний доступ і отримати до нього доступ могло необмежене коло осіб, які проживають деінде. Залишається вірити, що розробники месенджера не повторять своїх помилок, щоб не скомпрометувати користувачів ще раз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.