Вперше за 18 років кількість активних користувачів Facebook скоротилася

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вперше за 18 років існування соціальної мережі активна аудиторія Facebook скоротилася. Зі звіту Meta за останній квартал 2021 року випливає, що кількість щоденних користувачів зменшилася з 1.93 млрд до 1.92 млрд. 

Найбільший відтік спостерігається серед молоді. При цьому загальна аудиторія Facebook, Instagram і WhatsApp майже не змінилася – зростання склало 4%. Аналітики нарахували 2,91 мільярда щоденних користувачів. 

Прибуток впав на 8%, до 10.28 млрд. доларів, а виручка збільшилася на 20%, до 33.67 млрд. Проект Facebook Reality Labs з розробки метавсесвіту показав збитки на 3.3 млрд. доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія прогнозує подальші проблеми через зміну правил конфіденційності Apple, перебоїв з постачанням комплектуючих та інфляції. Крім того, скоротилися доходи від рекламодавців через високу конкуренцію з TikTok та YouTube.

Звіт Meta не виправдав очікувань інвесторів та аналітиків. Незабаром після публікації акції компанії на Нью-Йоркській фондовій біржі обвалилися більш ніж на 24%

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.