Google встановила особистий рекорд з продажу смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Alphabet, до складу якої входить Google, опублікувала фінансовий звіт за четвертий квартал 2021-го, оголосивши про суттєве зростання порівняно з результатами 2020-го. Сундар Пічаї, глава Google, окремо зазначив, що вони зафіксували найкращий квартал із продажу смартфонів за весь час.

Сундар Пічаї заявив, що в четвертому кварталі 2021 року вони зафіксували рекорд з продажу смартфонів Pixel, і відзначив неймовірно позитивну реакцію користувачів та операторів-партнерів на моделі шостої серії. За його словами, це особливо важливе досягнення з урахуванням глобального дефіциту напівпровідників та проблем із постачанням.

Щоправда, компанія не розкриває жодних конкретних цифр. Також неясно, яка частка від продажів припала саме на моделі Pixel 6 і 6 Pro, тому що вони були випущені тільки в жовтні і тривалий час були у великому дефіциті. Якщо судити за даними аналітичної компанії Omdia , Google не увійшла навіть до топ-10 виробників смартфонів за результатами четвертого кварталу 2021 року, а отже, вона відвантажила менше 5,3 мільйонів пристроїв, що становить менше 1% від усього ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з озвученими даними, за четвертий квартал 2021-го Alphabet заробила $75,3 мільярда, що на 32% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2020-го. За весь фінансовий рік компанія заробила загалом $257,6 мільярда — на 41% більше у порівнянні з $182,5 мільярда 2020-го. Сама Google заробила в четвертому кварталі понад $69 мільярдів за операційного прибутку майже $26 мільярдів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.