Власники смартфонів масово відключають 5G

Майже 40% покупців нових 5G-смартфонів із США та ЄС відключають чи ігнорують модну технологію зв’язку. Про це свідчать результати опитування понад 1,3 тис. користувачів. Дослідження проводила редакція Android Authority.

Основні причини ігнорування та деактивації 5G:

  • непоінформованість про існування відповідної опції у смартфоні;
  • незнання нюансів за користування новою технологією;
  • страх виникнення збоїв і небажання ризикувати дорогим пристроєм;
  • що виникла під впливом ЗМІ після покупки девайса віра в теорію змови, шкідливість 5G здоров’я тощо.

За підрахунками авторів опитування, 39,4% власників смартфонів 5G жодного разу не користувалися перевагами технології 5-го покоління. Інші причини відмови публіки – мале покриття, недостатньо сильний сигнал та переоцінка можливостей (окремі користувачі не побачили кардинальних відмінностей «п’ятірки» від 4G/LTE), наголошується в звіті.

Деякі з громадян, які долучилися до 5G, поскаржилися на «надзвичайну енерговитратність» обговорюваної функції та прискорену розрядку акумулятора при її використанні.

Технологія 5G до України поки що не дісталася, незважаючи на обіцянки профільного міністерства запустити технологію у 2021 році. Наступна заявлена чиновниками Мінцифри дата – лютий 2022 року. При цьому за тиждень до початку «години Х» керівництво відомства вважає за краще не згадувати про озвучені терміни. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.