В Україні різко злетить ціна на інтернет

–осси€. ћосква. 24 июн€ 2017. ѕрограммисты-фрилансеры, желающие работать на крупнейшей англо€зычной онлайн-бирже фриланса Upwork, во врем€ теста по программированию. ¬асилий  узьмиченок/“ј——

В Україні ціни на інтернет-послуги пішли в зростання. За словами представників інтернет-провайдерів, тарифи зростатимуть і надалі.

Однією з головних причин є наявність імпортного мита, яке позначиться на вартості самих послуг для вже існуючих абонентів, — передаює Ubr.ua .

На думку директора інтернет – провайдера NetAssist Максима Тульєва, якщо ситуація не зміниться, то дуже скоро вартість інтернету злетить у ціні на 20%.

Він пояснив, що інтернет-провайдери мають дуже конкурентний ринок, маржа там дуже маленька.

Тому єдине, що ми зможемо зробити – це перекласти 23,5% (розмір мита, – ред.) на плечі користувачів. Ми очікуємо зростання цін на інтернет, на підключення та абонплату десь на 20%. А ви самі знаєте, кому сказати спасибі», – зазначає Тулльов.

Водночас, як кажуть експерти, шанси на те, що імпортне мито скасують – є. Але найімовірнішим з ціна рієм може стати виведення з-під номенклатури імпорту, стосовно якого застосовуються спеціальні митні правила. Тобто це стосуватиметься товарів, які не виробляються в Україні. Адже головна мета лобістів – зовсім не інтернет-кабелі, а величезний ринок силового кабелю, за який боротьба ще точно триватиме.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.