Названо головний недолік «розумних» годинників

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені, які представляють Університет Флориди, проаналізували «розумний» годинник, щоб назвати користувачам їх головний недолік. Виявилося, девайс неточно працює у людей, які страждають на ожиріння.

Автор роботи Джесіка Рамелла-Роман розповіла, що годинник, який збирає інформацію про стан здоров’я людини, відповідає всім потребам споживачів з нормальною вагою та світлою шкірою. Якщо їх купує громадянин із темною шкірою та підвищеною масою тіла, то він має бути готовий до отримання недостовірних відомостей.

Вчені використовували у дослідженні три моделі «розумного» годинника: Polar M600, Fitbit Versa 2 Apple Watch 5, що базуються на неінвазивному способі збору інформації про серцевий ритм. Шкіра, багата на меланін, гірше пропускає світло, тому аксесуар працює зі збоями. Аналогічна проблема виникає у людей з ожирінням, оскільки нестача води в їхньому організмі заважає нормальному кровотоку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Похибка варіюється від 10 до 60%. Експерти сподіваються, що виробники фітнес-девайсів врахують результати роботи. Щоб виправити недоліки, їм необхідно випробувати нові пристрої на темношкірих людях. У програму також рекомендовано включити хворих на ожиріння пацієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.