Скільки заробляють зірки TikTok – цифри вражають

До шаленої популярності TikTok можна ставитися по-різному: хтось у захваті від цього сервісу, когось він відверто дратує, але один факт незаперечний: у ТікТок зараз «крутяться» великі гроші. Навіть дуже великі.

Так, за даними Forbes, топ блогерів за доходами минулого року очолили сестри Д’Амеліо – Чарлі та Діксі. Їхня загальна кількість підписників становить близько 200 млн, і на двох у 2021 р. дівчата заробили $27.5 млн (роком раніше – 20.5 млн). Третє місце посідає Еддісон Рей – у неї зараз 86 млн фоловерів, а прибуток за минулий рік досяг $8,5 млн. Загалом же до рейтингу найбагатших тиктокерів Forbes включив сім осіб, сукупний дохід яких минулого року перевищив $55 млн.

Інший ресурс – FOX Business, порівняв ці цифри із зарплатами керівників найбільших акціонерних компаній США у 2020 році, які входять до індексу S&P 500 — їхній середній дохід тоді становив $13.4 млн. Так що Чарлі Д’Амеліо, наприклад, заробила минулого року більше, ніж директор Exxon Mobil ($15,6 млн) та Starbucks ($14,7 млн), а її сестра Діксі випередила керівника Southwest Airlines.

Досягти цього зіркам TikTok вдалося завдяки виходу за межі платформи та диверсифікації свого бренду — наприклад, сестри Д’Амеліо, серед іншого, восени 2021 р. отримали власне шоу на Hulu (The D’Amelio Show), яке вже було продовжено на другий сезон. Еддісон Рей теж стає тісно в рамках платформи – минулого року вона знялася у фільмі Netflix “Це все він”, і підписала угоду на ще кілька стрічок. Решта «топових тіктокерів» також має інший бізнес, який приносить їм чималі гроші (у різних випадках він становить від половини до двох третин сукупного доходу). Тому TikTok для них можна вважати скоріше своєрідним трампліном до успіху та початком успішної кар’єри, ніж кінцевою метою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.