Google звинуватила Apple у цькуванні власників Android через колір повідомлень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старший віце-президент Google Хіроші Локхаймер звинуватив Apple у цькуванні власників Android-смартфонів. Вся справа в кольорі повідомлень iMessage – для листування на iOS вони сині, а для інших пофарбовані в зелений колір. 

Згідно з дослідженням, п’ять із шести американських підлітків користуються iPhone, а найпопулярніший додаток для спілкування у них – iMessage. Однолітки, які користуються Android, стикаються з дискримінацією через колір хмаринок. 

Локхаймер не вимагає Apple зробити iMessage доступним на Android, а закликає її впровадити стандарт RCS, що просувається Google. Це щось на зразок СМС, але без обмежень на кількість символів, за допомогою відправлення файлів, групових чатів, наскрізного шифрування та сповіщень про прочитання повідомлень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як стало відомо з опублікованих документів у ході судового розгляду з Epic Games, Apple хотіла випустити iMessage для Android, але дійшла висновку, що це рішення “зашкодить компанії більше, ніж принесе користі”. Зараз сім’ї вважають за краще купувати своїм дітям айфони через екосистему, а iMessage на Android похитне її. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.