Легендарні смартфони BlackBerry повернуться у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Легендарні смартфони BlackBerry повернуться у 2022 році. Їхнім виробництвом займеться маловідома американська фірма Onward Mobility, яка купила права на бренд.

Ще у серпні 2020 року Onward Mobility оголосила про намір випустити новий телефон BlackBerry у 2021 році, але цього так і не сталося. Компанія розповіла, що виконати обіцянку завадили різні затримки. Ймовірно, йдеться про дефіцит чіпів, з яким зіткнулися усі виробники.

Розробка все ще продовжується. Смартфон точно отримає QWERTY-клавіатуру та підтримку 5G, а його фішкою стане підвищена конфіденційність для корпоративних користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробництво класичних Blackberry було припинено у 2016 році. З цього моменту «ожинні» смартфони вже на базі Android випускала китайська компанія TCL. Їй не вдалося повернути культовий статус, тому після закінчення терміну дії контракту було вирішено припинити подальшу співпрацю.

На початку січня BlackBerry відключила свої фірмові сервіси та повністю припинила підтримку всіх смартфонів на власній операційній системі. Компанія більше не гарантує стабільну роботу навіть базових функцій, на зразок дзвінків та надсилання текстових повідомлень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.