Видавець PUBG купить дочірній бренд Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Tencent Group знаходиться у процесі придбання бренду Black Shark, під яким Xiaomi випускає ігрові смартфони та аксесуари для мобільних геймерів. Вважається, що такий крок зумовлений бажанням Tencent зайняти місце на ринку метавсесвітів.

Новина надійшла від 36Kr та кількох незалежних джерел, які заявили, що Tencent Group, компанія, яка видає безліч ігор на території Китаю, у тому числі і PUBG, має намір придбати виробника ігрових смартфонів. Повідомляється, що бренд Black Shark, швидше за все, буде розширено після завершення угоди.

Як повідомляється, процес диверсифікації буде включати технології та пристрої на основі віртуальної реальності. Таким чином, програмне забезпечення для VR надаватиметься Tencent, а Black Shark вироблятиме апаратне забезпечення. На даний момент Xiaomi є мажоритарним акціонером, який володіє 46,4 відсотками акцій Black Shark. На жаль, на даний момент Tencent ще не дав офіційного коментаря щодо цієї новини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оскільки технологічні компанії рухаються у напрямку AR і VR, особливо після появи Metaverse, яку анонсував Meta (у минулому – Facebook Inc.), це було лише питання часу, коли китайська компанія також зробить свій крок. Ще в третьому кварталі 2021 бренд навіть подав заявку на ряд торгових марок для технологій Metaverse.

Інше джерело додало, що Tencent, ймовірно, контактує з усіма проектами, пов’язаними з AR та VR на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.