Російські кібератаки на Україну свідчать про підготовку наземного вторгнення, – кіберексперти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зламавши об’єкти критичної інфраструктури, росіяни можуть значно підірвати обороноздатність країни.

Атаки російських хакерів, що почастішали, на об’єкти в Україні можуть бути частиною підготовки до вторгнення. Про це кіберфахівці американської компанії Information Security Media Group розповіли у своєму  подкасті .

Діджитал-фахівець Метью Шварц звернув увагу, що з початку грудня збільшилася кількість кібератак росіян на ключові урядові та цивільні мережі в Україні, частими цілями зловмисників стали українські банки та інфраструктурні компанії. За його словами, такі об’єкти мають сенс зламувати перед нападом на країну. Росія роками тестує свої хакерські інструменти та ховає більше “тузів у рукаві”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Вона готова застосувати їх, якщо почне наземне вторгнення. Відключити банки. Відключити енергоживлення. Створити хаос за допомогою троянських оновлень програмного забезпечення і чортзна чого ще”, – заявив представник ISMG у підкасті.

Раніше видання The New York Times  попередило , що Росія готує атаку хакерів на критичні об’єкти України після Різдва. США та Великобританія вже відправили до Києва своїх фахівців із кібербезпеки, щоб не дати Кремлю розхитати політичну ситуацію та підготуватися до масштабного нападу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.