Смартфони рекордно подорожчають у 2022 році, ставши набагато дорожчими

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже в найближчому майбутньому всім компаніям доведеться відчутно підняти ціни на свою фірмову продукцію, зробивши її на цілий порядок більш дорогою, ніж будь-коли раніше до цього моменту. Подібна подія, поза сумнівами, стане дуже великою несподіванкою для всіх і кожного, тому що мало хто просто елементарно очікує, що щось подібне взагалі може колись статися.

Однак, між тим, це все ж таки незабаром відбудеться, у зв’язку з чим усім і кожному доведеться платити за мобільні пристрої відчутно більше грошових коштів, ніж раніше до цього моменту. Збільшити вартість смартфонів виробникам доведеться не за своїм власним бажанням, а вимушено, тим більше що вони усвідомлюють, що такі дії можуть призвести до зниження попиту.

Протягом 2022 року вартість смартфонів зросте на 5 – 17%, залежно від низки факторів та комплектуючих, що використовуються. Пов’язано це з тим, що всі запчастини для створення мобільних пристроїв подорожчають, у тому числі процесори, екрани, модеми, акумуляторні батареї, контролери, модулі камер та інші елементи, які зараз можна зустріти в будь-якому сучасному телефоні. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через брак комплектуючих та обмежених виробничих потужностей постачальники таких комплектуючих будуть змушені підняти розцінки для виробників телефонів, а останні, у свою чергу, виявляться змушені перекласти ці витрати на простих покупців, усім з яких потрібно платити на цілий порядок більше коштів, ніж будь-коли раніше.

Найдорожче стануть смартфони Apple, Huawei, Honor, Xiaomi, Oppo, Vivo, Sony, Lenovo, Meizu та безлічі різних інших брендів, покупцям яких доведеться викладати за такі на 5 – 17% більше, ніж зараз. Швидше за все, зростання цін не торкнеться вже наявних на ринку моделі, але підвищена вартість буде закладена в ціну майбутніх смартфонів. Нові моделі масово почнуть виходити на ринок вже з лютого, і всі такі будуть більш високі розцінки, ніж раніше. 

Якщо впоратися з дефіцитом комплектуючих в 2022 році не вдасться, компанії можуть ще раз підняти ціни для покупців, проте подібний сценарій малоймовірний, оскільки в даний час великі корпорації вживають усіх можливих заходів, аби тільки підвищити швидкість виробництва мікроелектроніки і цим впоратися з нестачею запчастин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.