Експерт розповів про інтернет майбутнього

Інтернет-видання Hackernoon взяло інтерв’ю у Деметріоса Замбоглу, фахівця у галузі фінансових технологій. Це частина конкурсу, темою якого стала децентралізована мережа. Під час цього інтерв’ю він поділився своїм баченням майбутнього інтернету.

За словами експерта, децентралізована мережа є місцем, де будь-який викладений контент не має певного місця зберігання. Наприклад, всі дані в соціальних мережах зберігаються безпосередньо на їх серверах і ви не маєте до них повного доступу, чого не скажеш про децентралізовану систему, де весь контент “розмазується” по всій мережі.

Наприклад, він навів платформу Odysse, яка не може заборонити будь-кому розміщувати або зберігати відео, навіть образливі, тому що розміщене відео знаходиться не на одному сервері, а розподілене між тисячами комп’ютерів як частина фактичної однорангової мережі.

Деметріос заявив, що він упевнений – майбутнє інтернету – за децентралізацією. Оскільки зростає попит на надійну конфіденційність, зберігання цифрових даних та кібербезпеку на індивідуальному рівні – не лише корпоративному.

За його словами, люди довіряють великим технологічним компаніям, на серверах яких зберігається більша частина інформації, все менше і менше, тому що бачать, що до судів надходить все більше справ щодо порушення недоторканності приватного життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.