Нова технологія AMD «розвантажить» відеокарту у будь-якій грі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У відповідь на появу “бюджетної версії DLSS” від NVIDIA компанія AMD анонсувала нове фірмове рішення для масштабування картинки в іграх без використання спеціальних ядер GPU. Технологія Radeon Super Resolution (RSR), як запевняє вендор, буде працювати на рівні драйвера і знизить навантаження на графічний процесор практично в будь-якій грі.

За даними мережевих джерел , новий алгоритм масштабування з урахуванням FSR 1.0 нічого очікувати вимагати від розробників тайтла застосування спеціального коду. Завдяки запуску на рівні драйвера технологія сумісна з усіма іграми, що підтримують повноекранний режим роботи. Принцип роботи RSR заснований на масштабуванні зображення, відрендерованого в низькій роздільній здатності, що суттєво знижує навантаження на відеокарту.

Очікується, що технологія буде сумісна з усіма графічними процесорами AMD на архітектурі RDNA 1 та RDNA 2. Про можливість її роботи із залізом NVIDIA та Intel інформації поки що немає. Презентація технології відбудеться найближчим часом – за чутками, компанія може продемонструвати її роботу вже на початку січня на технологічній виставці CES 2022.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.