Чому 5G-смартфони стануть дешевшими всупереч дефіциту напівпровідників

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Анатилітики з ABI Research дійшли висновку, що частка продажів 5G-смартфонів у світі не перевищить і 5%, тому що пристрої з його підтримкою – це більш високий ціновий сегмент, який не так сильно цікавить масового покупця. Однак із цією заявою згодні не всі.

Як вважають автори дослідження, розгортання мереж п’ятого покоління набиратиме обертів у таких країнах, як Росія, Італія, Південна Корея та Австралія.

Головний редактор Ferra.ru, Євген Харитонов, вважає, що частка продажів може бути й вищою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо у 2022 році дефіцит напівпровідників не погіршиться… частка смартфонів з підтримкою 5G може становити навіть не 5%, а від 6 до 7.5%.

За його словами, це пов’язано з тим, що 5G-модеми в сучасних Android пристроях перестали бути «розкішшю» і вже є бюджетні смартфони з підтримкою 5G.

Швидше за все, саме з цієї причини вже на початку 2021 року 5G-смартфони впали в ціні до рівня $200. Ринок бюджетних 5G смартфонів зайняли такі компанії як Xiaomi та Realme. Але вже до листопада 2021 року дефіцит напівпровідників спричинив підвищення до $270.

Експерт стверджує, що навіть ця ціна скоро знизиться, тому що на ринок активно виходить чіпмейкер Unisoc, який досі рідко використовувався у смартфонах відомих брендів.

« Але в кінці 2020 року – початку 2021 року. Unisoc залучив інвестиції, модернізував обладнання та відібрав у Qualcomm із MediaTek частину ринку” , – підсумував головний редактор Ferra.ru.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.