Названо незвичайний симптом, що вказує на зараження Омікроном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У світі дуже швидко збільшується кількість людей, які хворіють на новий штам коронавірусу. Вчені помітили кілька основних ознак, які вказують на те, що це Омікрон.

Про це повідомляє Тhe Guardian .

Всі ознаки умовно можна розділити на типові та нетипові. На сьогоднішній день вчені продовжують вивчати новий вид коронавірусу. Крім тих симптомів, які нагадують решту штами вірусу, експерти помітили ще один нетиповий момент. Він поки що характерний лише для нового штаму Омікрон. Це «туман у мозку». Таким терміном називається стан, при якому людина почувається розгубленою, відсутня ясність розуму, не вдається зосередити свою увагу на чомусь конкретному.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пацієнти, заражені Омікроном, здебільшого переносять захворювання у досить легкої формі. У цьому випадку з’являються симптоми, які можуть нагадувати звичайнісіньку застуду. До основних з них відносять біль і свербіж у горлі, біль у м’язах, втому, сухий кашель, пітливість ночами. Фахівці ВООЗ розповіли, що ознаки захворювання можуть проявлятися протягом 3-14 днів, але в більшості випадків середня тривалість становить 5-6 днів.

Омікрон вперше зафіксували у Південній Африці 9 листопада. ВООЗ заявляла, що ризик швидкого поширення нового штаму неймовірно великий. На сьогоднішній день наявність вірусу встановили вже у 77 країнах у всьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.