Аналітики розповіли, які соцмережі стануть лідерами у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітична компанія Insider Intelligence опублікувала незвичайний рейтинг популярності соціальних мереж. Замість традиційного підбиття підсумків року вони склали прогноз на 2022-й, проаналізувавши динаміку відвідуваності різних майданчиків.

Світове лідерство наступного року експерти пророкують Facebook – послугами соціальної мережі, за попередніми підрахунками, користуватимуться хоча б раз на місяць понад 2,91 мільярда людей. Друге місце приписують Instagram із показником 1,28 мільярда. Замикає топ-3 сервіс коротких відео TikTok — у нього, на думку аналітиків, буде щонайменше 755 мільйонів активних користувачів на місяць.

Згідно зі статистикою, дітище ByteDance зуміло наростити активну аудиторію на 59,8% у минулому, і ще на 40,8% цього року. Очікується, що 2022-го TikTok має всі шанси зайняти третій рядок у світовому рейтингу соціальних мереж.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше популярність майданчика підтвердила і компанія Sensor Tower, прозвітуючи про 3 мільярди завантажень TikTok з AppStore і Google Play спільно з дочірнім додатком Douyin, який розповсюджується на території Китаю. При цьому витрати користувачів у соціальній мережі перевищили позначку в 2,5 мільярда доларів, що виводить TikTok на один рівень з Tinder, Netflix, YouTube та Tencent Video.

У звіті Insider Intelligence також вказується, що вже наступного року соціальними мережами регулярно користуватимуться не менше 3,57 мільярда людей щомісяця, а частка TikTok на глобальному ринку соцмереж до 2024 може зрости до 25%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.