Новини України та Світу

Apple повернулася на друге місце з продажу смартфонів

Share

Обсяг світового ринку смартфонів за підсумками липня-вересня 2021 року склав 326 млн. штук, знизившись на 6% порівняно з аналогічним періодом 2020-го. Такі дані привели до дослідницької компанії Canalys.

Найбільшим виробником смартфонів з істотним відривом залишилася Samsung, яка у третій чверті 2021 року відвантажила 69,4 млн штук, що на 13% менше від показника річної давності. Частка південнокорейського гіганта у загальному обсязі ринку становила 21%.

Apple повернулася на другу позицію в загальному заліку, збільшивши постачання iPhone на 14%, до 49,2 млн. штук. Цьому підйому сприяв вихід лінійки iPhone 13.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як стверджують аналітики Canalys, серія iPhone 13 принесла Apple дуже стрімке зростання. Американська корпорація планує наростити постачання у першій половині 2022 року на 30%. Це вперше збільшить загальні щорічні поставки iPhone до більш ніж 300 млн. штук. Фактично через брак мікросхем Apple довелося припинити виробництво iPad та старих iPhone, щоб звільнити місце для серії iPhone 13.

Третє місце у списку найбільших у світі виробників смартфонів зайняла Xiaomi з часткою ринку 14% за підсумками третього кварталу 2021 року. Щоправда, порівняно з аналогічним періодом 2020-го постачання трубок у компанії впало на 7%. На четвертій та п’ятій позиціях списку розташувалися ще два китайські бренди – Oppo та Vivo з показником 11% у кожної.

У дослідженні наголошується, що складна ситуація на ринку змушує нервувати багатьох учасників у каналах збуту напередодні сезону передсвяткових розпродажів наприкінці року – найважливішого періоду для смартфонної галузі. Складські запаси пристроїв вже закінчуються і в міру того, як все більше покупців починають купувати гаджети, впоратися з цією хвилею попиту, що наростає, буде неможливо.

Раніше аналітики Counterpoint Research оновили прогноз, згідно з яким у 2021 році виробники випустять 1,41 млрд смартфонів, що всього на 6% вище за результат 2020 року. Раніше очікувалося зростання на 9% та відвантаження у кількості 1,45 млрд пристроїв.

Ще більш консервативний прогноз дають у Digitimes Research. Згідно з їхніми розрахунками, у 2021 році постачання смартфонів збільшаться на 4,7% і будуть у межах 1,3 млрд штук.

Згідно з очікуваннями аналітиків TrendForce, у 2022 році виробництво смартфонів у світі досягне 1,4 млрд штук, збільшившись на 3,8% порівняно з 2021-м. Як і раніше, основними рушійними силами ринку смартфонів наступного року залишаться звичайний цикл заміни пристроїв і додатковий попит з боку ринків, що розвиваються, вважають у дослідницькій компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024